PZC Recensie

Volg altijd de restauranttips van Zeeuws-Vlamingen, dan kom je nog eens ergens. In Graauw bijvoorbeeld.Graauw telt zo’n 956 zielen en drie goede restaurants. Dat kan alleen in Zeeuws-Vlaanderen. En er is een pingo vlakbij, vertelt mijn tafeldame van vanavond. Ik had er nog nooit van gehoord: het is een overblijfsel uit de late ijstijd, als het grondwater door de permafrost de bodem omhoogduwt.

Meestal is het een heuveltje, maar soms storten pingo’s in en dan blijft er een vennetje over, zoals hier vlakbij het mooie Saeftinghe. Stokoud land is dit, dat prachtige dingen voortbrengt. Om naar te kijken en om op te eten. Eet- en Drinckerij Nobel vindt dat ook: zij koken zo veel mogelijk met lokale producten. Groenten van Hulst, speciaal brood uit Sint Jansteen, lamsvlees van de velden verderop.

Lees hier de volledige recensie.